Dostępność mlecznych produktów bezlaktozowych w ofercie handlowej miasta Strzegom

Autor

  • Agnieszka Ryznar-Luty ✉️ Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
    author@example.org
  • Nicole Gryndys Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Abstrakt

Celem pracy była ocena dostępności mlecznych produktów bezlaktozowych w sklepach stacjonarnych małego miasta, jakim jest Strzegom, zbadanie zainteresowania klientów tych sklepów mlecznymi produktami bezlaktozowymi oraz ich świadomości dotyczącej przeznaczenia tego rodzaju produktów. Dostępność mlecznych produktów bezlaktozowych na strzegomskim rynku nie jest zadowalająca. Większość sklepów osiedlowych oferuje jedynie podstawowy asortyment należący do tej grupy produktów. Oferta dyskontów również jest uboga. Mieszkańcy Strzegomia są zainteresowani zakupem mlecznych produktów bezlaktozowych i w większości przypadków prawidłowo definiują ich przeznaczenie. Pomimo znacznie ograniczonej oferty sklepów, ten rodzaj żywności jest według nich dostępny i nie mają problemów z zaopatrzeniem w produkty bezlaktozowe. Dostrzegają jednak ich wyższą cenę w porównaniu z klasycznym nabiałem.(abstrakt oryginalny)

Pobrania

Opublikowane

2021-01-30

Numer

Dział

Artykuły